Crescătoria de cerbi Dârmoxa

Crescătoria de cerbi Dârmoxa este situată în satul Dârmoxa, sat ce aparţine de oraşul Broşteni, din judeţul Suceava. Crescătoria de cerbi Dârmoxa este un tărâm de poveste apartinând munţilor Bistriţei, situată la cota 1250 m. Această superbă locaţie se remarcă printr-un efectiv de 13 capete de cerbi plus vite, porci, găini şi stupi de albine.


Încă de când am ajuns la crescătoria de cerbi Dârmoxa am fost întâmpinaţi de o atmosferă caldă şi primitoare din partea familiei Păcuraru, proprietarii crescătoriei. Dânşii ne-au servit cu mâncare tradiţională pregătită chiar de d-na Păcuraru, cu produse bio din propria fermă.


Deasemenea, ni s-a oferit şansa să mângâiem cerbii şi căprioarele şi să îi hrănim cu porumb sub supravegherea domnului Păcuraru, pentru a evita eventualele incidente ce pot avea loc.
Pe lângă frumuseţea cerbilor am avut plăcerea să admirăm frumuseţea munţilor Bistriţei şi Călimani, urcând în incinta observatorului amplasat pe proprietatea domnului Păcuraru. Priveliştea a fost una plăcută şi relaxantă în pofida faptului că a plouat ore întregi, o ploaie rece specifică zonelor montane.


Deşi vizita noastră a fost primăvara, iar cerbilor le cazuseră coarnele mari şi frumos ramificate, pot spune că senzaţia ce ne-a oferit-o această superbă locaţie a fost una minunată, fapt ce m-a făcut să îmi promit că voi reveni cu nerăbdare, în special iarna, când priveliştea este completată de zăpadă, fapt ce te duce cu gândul la sania lui Moş Crăciun şi renii săi. Chiar dacă aici, la Dârmoxa, este vorba de cerbi, acest lucru nu modifică cu nimic imaginea de poveste a lui Moş Crăciun.
Pot spune cu sinceritate că atât atmosfera prietenoasă cât şi priveliştea zonei au făcut să fie una din cele mai frumoase locaţii vizitate de mine, pe întreg teritoriul României şi nu numai.
În încheierea acestui articol aş dori să le transmit salutări şi gânduri frumoase membrilor familiei Păcuraru şi să le mulţumesc pentru ospitalitate şi amabilitatea dumnealor.

Text: Ipate Ioana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: